Дома > Вести > Вести од индустријата

Како да се одржува и одржува EPS машина за обликување блокови?

2022-04-21


1. Проверете пред и по употреба

1) Ние исто така мора да провериме пред и поМашина за обликување блок EPSсе користи. Неопходно е да се утврди дали опремата може да се користи нормално и дали има некаков ненормален звук на зуење.

2) Прво треба да се потврдат показните светла. Ако има некои дефекти, соодветните индикаторски светла ќе светат директно, тогаш не можеме да работиме нормално. Прво мора да провериме и потврдиме дека дефектот е решен пред да продолжиме. употреба.

3) По употреба, прекинете ја работата на опремата, исклучете го соодветното напојување и вентилите и не можете да продолжите да го користите или да го напојувате, за да избегнете непотребни проблеми.

2. Редовно извршувајте едноставно одржување

Всушност, одржувањето на Машина за обликување блок EPS не е многу тешко, а персоналот кој го користи генерално знае како да се справи со него. За повеќето бизниси, тој мора да се имплементира до глава, и секој мора внимателно да го управува и редовно да го ротира. Само со увид можеме да знаеме какви проблеми настанале и дали има некои делови што треба да се заменат. Сè додека може да се одржува едноставно, може да избегне и многу проблеми, да го продолжи работниот век на опремата и да ги обезбеди нашите права.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept